Skip to main content

Η EMMIS, σε συνεργασία με την ORTEA, διαθέτει αυτεπαγωγές αποκλεισμού αρμονικών που εγγυώνται υψηλές τιμές γραμμικότητας

Η EMMIS, σε συνεργασία με την ORTEA, διαθέτει αυτεπαγωγές αποκλεισμού αρμονικών που εγγυώνται υψηλές τιμές γραμμικότητας

Η EMMIS, σε συνεργασία με την ORTEA, διαθέτει αυτεπαγωγές αποκλεισμού αρμονικών που εγγυώνται υψηλές τιμές γραμμικότητας. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας απαιτούν από τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν αυτεπαγωγές αποκλεισμού αρμονικών για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της αρμονικής παραμόρφωσης που προκαλείται από την αυξανόμενη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών ισχύος.

Οι γνώσεις και η πείρα που έχει αποκτηθεί στο βάθος του χρόνου, στον σχεδιασμό και την κατασκευή μετασχηματιστών και αυτεπαγωγών για τον βιομηχανικό κόσμο, μας επιτρέπουν να προσφέρουμε βελτιστοποιημένα και αξιόπιστα προϊόντα ποιότητας.

Οι αυτεπαγωγές αποκλεισμού αρμονικών, μαζί με τις συστοιχίες πυκνωτών, δημιουργούν συστήματα διόρθωσης του συντελεστή ισχύος και φιλτραρίσματος αρμονικών ρευμάτων.

Αυτός ο τύπος αυτεπαγωγών κατασκευάζεται συνήθως με μαγνητικό πυρήνα που μπορεί να εγγυηθεί υψηλές τιμές γραμμικότητας, ακόμη και με μεγάλες αυξήσεις του ρεύματος σε σύγκριση με την ονομαστική τιμή.

Ένα σύστημα διόρθωσης του συντελεστή ισχύος με αποσυντονισμό, αποτρέπει οποιαδήποτε ενίσχυση των αρμονικών ρευμάτων και τάσεων που προκαλείται από τον συντονισμό μεταξύ του πυκνωτή και της επαγωγής ή χωρητικότητας του ηλεκτρικού συστήματος.

Με την προσθήκη μιας σωστά διαστασιολογημένης αυτεπαγωγής αποκλεισμού αρμονικών στον πυκνωτή ισχύος, σχηματίζεται ένα κύκλωμα χαμηλού συντονισμού (συνήθως κάτω από την πέμπτη αρμονική ρεύματος), το οποίο αποτρέπει την ροή αρμονικών υψηλότερης τάξης στους πυκνωτές και την καταστροφή τους.