Skip to main content

Εγκατάσταση συστήματος διόρθωσης συντελεστή ισχύος ICAR από τον αποκλειστικό προμηθευτή της EMMIS, την ORTEA NEXT

Εγκατάσταση συστήματος διόρθωσης συντελεστή ισχύος ICAR από τον αποκλειστικό προμηθευτή της EMMIS, την ORTEA NEXT

Η εγκατάσταση ενός συστήματος διόρθωσης συντελεστή ισχύος ICAR από τον αποκλειστικό προμηθευτή της EMMIS, την ORTEA NEXT, εκτός από την οικονομική εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται μέσω της εξάλειψης των ποινών στο λογαριασμό ενέργειας, παρέχει επίσης πρόσθετη εξοικονόμηση λόγω της μείωσης των απωλειών στο μετασχηματιστή διανομής Μέσης/Χαμηλής Τάσης.

Πρόσφατα εγκαταστάθηκε ένα σύστημα αυτόματης διόρθωσης του συντελεστή ισχύος χαμηλής τάσης MULTImatic 850kvar σε ένα εργοστάσιο χαρτιού που βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία. Η εγκατάσταση λειτουργεί σε συνεχή κύκλο με σύνδεση Μέσης Τάσης και κατανάλωση Χαμηλής Τάσης και τροφοδοτείται από μετασχηματιστή διανομής 1600kVA.

Από τον παρακάτω πίνακα βλέπουμε ότι με την εφαρμογή αυτής της λύσης, φέρνοντας το Cosphi από 0,75 σε 0,95, επιτυγχάνεται ετήσια οικονομική εξοικονόμηση περίπου 10.000 ευρώ, στην οποία θα πρέπει να προστεθεί η εξοικονόμηση από την αποφυγή ποινών στο λογαριασμό ενέργειας (περίπου 1.400 ευρώ μηνιαίως) για ένα σύνολο περίπου 27.000 ευρώ/έτος.

Αυτό οδηγεί σε σημαντικό όφελος στις ακόλουθες πτυχές:

  • Οικονομικό: χρόνος απόσβεσης λιγότερο από 12 μήνες
  • Περιβαλλοντικό: μείωση των εκπομπών ισοδύναμου CO2