Skip to main content

Τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI «ΚΙΜΩΝ» (F601)

Τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI «ΚΙΜΩΝ» (F601)

Ήταν μεγάλη τιμή για την EMMIS να βρεθεί στην τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI «ΚΙΜΩΝ» (F601), εκπροσωπούμενη από τον κ. Ανδρέα Μισερλή (Διευθύνοντα Σύμβουλο), στις 4 Οκτωβρίου 2023 στο ναυπηγείο του Naval Group (Lorient Γαλλίας). Την σημαντική τελετή (η πρώτη αντίστοιχη μετά από 2,5 10ετίες για το Ελληνικό ΠΝ), ετίμησαν με την παρουσία τους οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας (κ. Νίκος Δένδιας) και Γαλλίας (κ. Sébastien Lecornu), ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, καθώς και ο κ. Γιώργος Προκοπίου, νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και από τους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές.


Εξ ίσου ιδιαίτερη τιμή ήταν ο χαιρετισμός (βλ. ομαδική φωτογραφία) των 2 υπουργών Εθνικής Άμυνας στους εκπροσώπους των εταιρειών, που έγινε με την έλευσή τους στο ναυπηγείο.
Στην επίσημη ομιλία του, ο CEO του Naval Group κ. Pierre Éric Pommellet έκανε ξεχωριστή αναφορά στην EMMIS. Υπενθυμίζεται ότι η EMMIS είναι η μια εκ των τεσσάρων Ελληνικών εταιρειών, που υπέγραψε σύμβαση με το Naval Group στα τέλη Ιουνίου του 2022.