Skip to main content

To Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα σεμινάρια της EMMIS

To Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα σεμινάρια της EMMIS

Στα πλαίσια της πολιτικής της EMMIS με επίκεντρο την εκπαίδευση και ενημέρωση των ηλεκτρολόγων (σημερινών και μελλοντικών) και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ολοκληρώθηκε ένα ακόμα τεχνικό σεμινάριο με θέμα «Μετασχηματιστές και λοιπά προϊόντα ηλεκτρικής τροφοδοσίας και ελέγχου»

Το σεμινάριο παρακολούθησαν προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου χωρίσθηκε σε δύο ενότητες:

Η πρώτη ενότητα κάλυψε το θεωρητικό μέρος της παρουσίασης. Παρουσιάσθηκαν οι εφαρμογές, χρήσεις, ο τρόπος λειτουργίας και τα οφέλη των πιστοποιημένων μετασχηματιστών χαμηλής τάσης, καθώς και μιας σειράς προϊόντων του ευρύτερου κλάδου της ηλεκτρικής τροφοδοσίας και ελέγχου, όπως σταθεροποιητές τάσης, επιτηρητές μόνωσης, επιτηρητές θερμοκρασίας, πολυόργανα και αναλυτές δικτύου, βιομηχανικά ρελέ διαρροής και μετασχηματιστές εντάσεως.
Η δεύτερη ενότητα του σεμιναρίου αποτέλεσε το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες φοιτητές παρακολούθησαν ζωντανά τη γραμμή παραγωγής των πιστοποιημένων μετασχηματιστών χαμηλής τάσης της EMMIS, από το στάδιο της παραλαβής και ελέγχου των πρώτων υλών μέχρι και τον ποιοτικό έλεγχο.

Τόσο ο ποιοτικός έλεγχος όσο και το σύνολο της διαδικασίας παραγωγής, πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, ελέγχεται και πιστοποιείται σε ετήσια βάση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης TÜV SÜD.