Skip to main content

Σεμινάριο EMMIS στους φοιτητές του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

Σεμινάριο EMMIS στους φοιτητές του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

Η ευρύτερη συνεργασία μεταξύ της EMMIS και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., ξεκίνησε να υλοποιείται με τη διεξαγωγή ενός νέου τεχνικού σεμιναρίου με θέμα «Μετασχηματιστές και λοιπά προϊόντα ηλεκτρικής τροφοδοσίας και ελέγχου», το οποίο παρακολούθησαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΕΙ Πειραιά.

Το σεμινάριο παρουσιάσθηκε σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, παρουσιάσθηκαν εκτενώς οι μετασχηματιστές χαμηλής τάσης, με έμφαση στον τρόπο λειτουργίας, τις χρήσεις, εφαρμογές και τα οφέλη τους, καταλήγοντας στην παρουσίαση των κριτηρίων επιλογής του κατάλληλου μετασχηματιστή.

Επίσης, παρουσιάσθηκαν η λειτουργία, χρήσεις, εφαρμογές και οφέλη μίας σειράς προϊόντων που ανήκουν στον κλάδο της ηλεκτρικής τροφοδοσίας και ελέγχου, όπως σταθεροποιητές τάσης, επιτηρητές μόνωσης, επιτηρητές θερμοκρασίας, πολυόργανα και αναλυτές δικτύου, βιομηχανικά ρελέ διαρροής, μετασχηματιστές εντάσεως.

Στη δεύτερη ενότητα, οι φοιτητές παρακολούθησαν ζωντανά τη διαδικασία κατασκευής των πιστοποιημένων μετασχηματιστών χαμηλής τάσης της EMMIS, από το στάδιο των πρώτων υλών μέχρι και την ολοκλήρωση του ποιοτικού ελέγχου, η οποία ακολουθεί αυστηρά τα διεθνή πρότυπα και πιστοποιείται ετησίως από τον διεθνώς αναγνωρισμένο φορές πιστοποίησης TÜV SÜD.

Η σειρά των τεχνικών σεμιναρίων της EMMIS εντάσσεται στην πολιτική της εταιρίας που αποσκοπεί στην εκπαίδευση της αγοράς, των (σημερινών και μελλοντικών) ηλεκτρολόγων – εγκαταστατών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.