Skip to main content

Η Σιβιτανίδειος Σχολή στα σεμινάρια της EMMIS

Η Σιβιτανίδειος Σχολή στα σεμινάρια της EMMIS

Άλλο ένα τεχνικό σεμινάριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της EMMIS, με συμμετέχοντες αυτή την φορά μαθητές της Γ’ Λυκείου της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Το σεμινάριο είχε τίτλο «Μετασχηματιστές και λοιπά προϊόντα ηλεκτρικής τροφοδοσίας και ελέγχου» και διαμορφώθηκε σε δύο θεματικές ενότητες, μία θεωρητική και μία πρακτική.

Στη θεωρητική ενότητα παρουσιάσθηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς τα εξής:

Μετασχηματιστές χαμηλής τάσης: Λειτουργία, χρήσεις & εφαρμογές, οφέλη, κριτήρια επιλογής, προϊοντική πιστοποίηση
Προϊόντα ηλεκτρικής τροφοδοσίας και ελέγχου: σταθεροποιητές τάσης, επιτηρητές μόνωσης, επιτηρητές θερμοκρασίας, πολυόργανα και αναλυτές δικτύου, βιομηχανικά ρελέ διαρροής, μετασχηματιστές εντάσεως.

Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν ζωντανά τη διαδικασία κατασκευής των πιστοποιημένων μετασχηματιστών χαμηλής τάσης της EMMIS, από το στάδιο των πρώτων υλών μέχρι και την ολοκλήρωση του ποιοτικού ελέγχου, η οποία ακολουθεί αυστηρά τα διεθνή πρότυπα και πιστοποιείται ετησίως από τον διεθνώς αναγνωρισμένο φορές πιστοποίησης TÜV SÜD.

Η σειρά των τεχνικών σεμιναρίων της EMMIS εντάσσεται στην πολιτική της εταιρίας που αποσκοπεί στην τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση τόσο της αγοράς και των ηλεκτρολόγων – εγκαταστατών όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.